I think we live at a point of extreme darkness and extreme brightness. Extreme darkness, because we really do not know from which direction the light would come. extreme brightness, because we ought to have the courage to begin anew.
Michel Foucault in a dialogue with Baqir Parham.
Iranian Revolution, September 1978.

24.05.2013 ___ microenCONTRES : Salah Malouli

microENcontres
[entrada lliure]

CCCBarrio – Centro de Cultivos Contemporáneos del Barrio
Puríssima Concepció, 28
Poble Sec, Barcelona
Metro: L3, Poble Sec




Junto a la publicación de textos y videos Ru'a propone microenContres.
Encuentros a pequeña escala y con tetera, en los que poder hablar, discutir, profundizar sobre aquellos aspectos que nos proponen las intervenciones de Xavi de Luca (Barcelona.Tunis), Mahu Fal (Senegal.Barcelona), Salah Malouli (Casablanca.Barcelona). Todos ellos viven entre ciudades, paises, y culturas diversas, unas veces enfrentadas y otras en seducción mútua. Acostumbrados o no al cruce, la hibridación y el remix. Creadores, organizadores y pensadores con los que hablaremos de la creación en el contexto de las revoluciones en marcha, de la dificultad de moverse entre fronteras, de la ventaja de hacerlo, de experiencias vitales y de pensamientos que provienen de esta intersección o de la profundidad de sus culturas. En definitiva recetas y elixires vitales para deshacer maleficios. Para sorber en esta zawiya-rincón autónmo del Poble Sec


24.05.2013

17:30 - 20h

Salah Malouli,  Casablanca – Barcelona.



Entre els anys 1996 i 2001, sent estudiant en filologia hispànica, va formar part del col·lectiu de creació teatral i artística Poushkin, col·lectiu pluridisciplinari que partia del teatre, especialment el teatre rus, per experimentar amb altres formats com el vídeo, la música i les arts plàstiques. Des de l’any 2003, una vegada acabat el màster en traducció i interpretació a l'Escola Rei Fahd de Tànger, va treballar al Instituto Cervantes de Casablanca com a assessor de comunicació i activitats culturals. Des del 2006 vi a Barcelona amb una beca de la Generalitat per estudiar un màster en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona, compaginant aquests estudis amb la seva recerca en Traductologia i especialment l'estudi de l'hermenèutica. En l'actualitat està cursant el doctorat en Traductología i estudis Interculturals a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Com a gestor cultural, Salah Malouli ha treballat en múltiples festivals a Espanya i el Marroc, ha col·laborat en la creació i organització de projectes culturals diversos com per exemple: Bcn Mp7 hip hop Casablanca en col·laboració amb el CCCB, BAFF anime 2010 en col·laboració amb el Festival de Cinema Asiàtic BAFF, Festival Slam Klam en col·laboració amb la Fundació Esprit de Fès, El Uno y el Múltiple projecte de residències i exposicions comissariat per Pedro Soler que reuneix a artistes i centres culturals egipcis i espanyols, Big Draw la festa del dibuix (2010 i 2011) en col·laboració amb el museu Picasso de Barcelona, Summerlab 2011 i Summer of labs esdeveniment que s'organitza en Nantes, Sant Sebastián, Bilbao, Vigo, Guimarach i Casablanca.

Actualment, és fundador de Opentaqafa, plataforma i laboratori de recerca sobre la cultura lliure al Marroc, que té com a objectiu impulsar iniciatives i microprojectes amb ADN opensource. Des del 2011, és membre de l'Arc Atlàntic i de IoLabs xarxa de laboratoris d'experimentació amb tecnologies (les noves i les de tota la vida) amb centres a Bellvitge, Granada i Casablanca.