I think we live at a point of extreme darkness and extreme brightness. Extreme darkness, because we really do not know from which direction the light would come. extreme brightness, because we ought to have the courage to begin anew.
Michel Foucault in a dialogue with Baqir Parham.
Iranian Revolution, September 1978.

Why Colonel Bunny Was Killed



Miranda Pennell. 2010. United Kingdom (Great Britain). vo English. 27’ 

http://www.mirandapennell.com/ 

Las memorias de un médico y misionero en las tierras fronterizas de Afganistán son el punto de partida de este documental editado a partir de fotografías que muestran la vida colonial en la frontera noroeste de la India Británica a comienzos del siglo XX. Buscando las claves de las realidades que se esconden detrás de las imágenes tomadas en una época de conflicto colonial, la película juega con las imágenes y el sonido, manteniéndolos en constante desacuerdo para encontrar equivalentes contemporáneos en las representaciones occidentales de un lugar y un pueblo lejano. 

Triggered by the memoirs of a medical missionary on the Afghan borderlands, the film is constructed from archive photographs of colonial life on the North West frontier of British India at the turn of the 20th century. Searching for clues to the realities behind images framed during a time of colonial conflict, the film plays sound against image and finds striking continuities in Western portrayals of a distant place and people. UK. Distribution LUX. DVD Filmarmalade. 

Les memòries d’un metge i missioner a les terres frontereres de l’Afganistan van ser el punt partença d’aquest documental, editat a partir de fotografies que mostren la vida colonial a la frontera nord-oest de l’Índia britànica a principis del segle XX. Buscant les claus de les realitats que s’amaguen darrere de les imatges preses en una època de conflicte colonial, la pel·lícula juga amb les imatges i el so, mantenint-los en constant desacord per trobar equivalents contemporanis a les representacions occidentals d’un lloc i un poble llunya.