I think we live at a point of extreme darkness and extreme brightness. Extreme darkness, because we really do not know from which direction the light would come. extreme brightness, because we ought to have the courage to begin anew.
Michel Foucault in a dialogue with Baqir Parham.
Iranian Revolution, September 1978.

Patchwork (Njakhass)

ovni archives


Oumy Ndour. 2007. Senegal. vo Wolof. s Spanish. 26’ 


http://www.gsara.be/
El Baye Fall es una práctica musulmana derivada del muridismo, una orden sufí muy arraigada en la cultura senegalesa. A través de la historia de una familia, el documental se adentra en las creencias y el estilo de vida de los seguidores del Baye Fall. 

Baye Fall is a Muslim practice derived from mouridism, a Sufi based faith deeply rooted within Senegalese culture. Through the story of one family, the film explores the beliefs and lifestyle of Baye Fall followers. 

Idrissa Mbaye i Fa Ndiaye, la seva esposa, viuen a Saint-Louis de Senegal. Regenten conjuntament un casa amb una trentena de persones les qual viuen segons els preceptes de Baye Fall. El Baye Fall es un culte musulmà derivat del mouridisme. Està basat en el treball i està fortament arrelat a la cultura senegalesa. A través de la quotidianitat d'aquesta família el vídeo va a la descoberta del pensament de la manera de viure dels Baye Fall.