I think we live at a point of extreme darkness and extreme brightness. Extreme darkness, because we really do not know from which direction the light would come. extreme brightness, because we ought to have the courage to begin anew.
Michel Foucault in a dialogue with Baqir Parham.
Iranian Revolution, September 1978.

microenContres CCCBarrio

microENcontres
[entrada lliure]

CCCBarrio – Centro de Cultivos Contemporáneos del Barrio

Puríssima Concepció, 28
Poble Sec, Barcelona
Metro: L3, Poble Sec


El lloc és petit i afable, en una espècie de zona autònoma del Poble Sec.

La idea és poder parlar tranquil·lament dels temes que ens interessen, i les preguntes que tindrem al respecte.....i debatre en contra...

microENcontres, són petites contres a explorar.10.05.2013

17:30 - 20h
Xavier de Luca, Barcelona 1980.

Ha centrat la seva formació en l'àmbit de l'art contemporani, la fotografia i la gestió cultural. Actualment, desenvolupa la seva faceta professional a la Fundació Suñol de Barcelona, on treballa com adjunt a direcció.

El seu interès per la creació artística al Mediterrani va sorgir després d'una estada a Tunísia  l’any 2004, on va col·laborar en l'organització de les Journées Cinématographiques de Carthage. Va ser precisament en aquest país on va crear, juntament amb altres artistes, l'associació JISER Reflexions Mediterrànies, que des del 2005 promou projectes artístics que plantegen com a objectius principals la mobilitat dels joves artistes, el foment de la creació, l'intercanvi de propostes i iniciatives artístiques i la seva difusió en l'espai euromediterràni. Bons exemples són la trobada artística “Perceptions de la Ville” o el projecte en curs “Residències de creació BCN-TNS”, iniciat el 2010.

Aquest vincle tan proper amb Tunísia ha permès a Xavier de Luca poder realitzar una anàlisi en profunditat de l'evolució de les polítiques culturals d’ aquest país en els últims anys, a través de diferents publicacions i la participació en diverses taules rodones, centrant la seva atenció en el paper que han jugat determinats moviments i iniciatives socials i culturals locals en el procés de canvi polític que està vivint el país.
17.05.2013

17:30 - 20h
Mactar Thiam Fall “Mahu”, Senegal 1969.

Ha exercit la docència al seu país durant més de quinze anys. Es va instal·lar a Barcelona després d'estades a Alemanya, França , Itàlia.. Ha dirigit la sèrie documental Bitim Réew (Fora del país) sobre l'experiència migratòria dels senegalesos a França i Espanya. El seu proper projecte és un documental sobre el Sheikh Ahmadou Bamba, líder religiós místic de Senegal, fundador de la germandat dels Muridin al 1883. Va escriure nombroses obres, poemes, i tractats sobre meditació, rituals, treball i sobre l'estudi del Qur'an. Políticament va impulsar una lluita pacifista radical contra la presència colonial francesa.

Mahu s'ha dedicat també a l'ensenyament del wólof, l'idioma majoritari del seu país, i ha realitzat a més una significativa labor de mediació i suport social amb els joves immigrats africans. És també autor de tres llibres, títols claus per a l'aprenentatge bilingüe wolof-català i wolof-castellà.

24.05.2013

17:30 - 20h

Salah Malouli,  Casablanca – Barcelona.Entre els anys 1996 i 2001, sent estudiant en filologia hispànica, va formar part del col·lectiu de creació teatral i artística Poushkin, col·lectiu pluridisciplinari que partia del teatre, especialment el teatre rus, per experimentar amb altres formats com el vídeo, la música i les arts plàstiques. Des de l’any 2003, una vegada acabat el màster en traducció i interpretació a l'Escola Rei Fahd de Tànger, va treballar al Instituto Cervantes de Casablanca com a assessor de comunicació i activitats culturals. Des del 2006 vi a Barcelona amb una beca de la Generalitat per estudiar un màster en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona, compaginant aquests estudis amb la seva recerca en Traductologia i especialment l'estudi de l'hermenèutica. En l'actualitat està cursant el doctorat en Traductología i estudis Interculturals a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Com a gestor cultural, Salah Malouli ha treballat en múltiples festivals a Espanya i el Marroc, ha col·laborat en la creació i organització de projectes culturals diversos com per exemple: Bcn Mp7 hip hop Casablanca en col·laboració amb el CCCB, BAFF anime 2010 en col·laboració amb el Festival de Cinema Asiàtic BAFF, Festival Slam Klam en col·laboració amb la Fundació Esprit de Fès, El Uno y el Múltiple projecte de residències i exposicions comissariat per Pedro Soler que reuneix a artistes i centres culturals egipcis i espanyols, Big Draw la festa del dibuix (2010 i 2011) en col·laboració amb el museu Picasso de Barcelona, Summerlab 2011 i Summer of labs esdeveniment que s'organitza en Nantes, Sant Sebastián, Bilbao, Vigo, Guimarach i Casablanca.

Actualment, és fundador de Opentaqafa, plataforma i laboratori de recerca sobre la cultura lliure al Marroc, que té com a objectiu impulsar iniciatives i microprojectes amb ADN opensource. Des del 2011, és membre de l'Arc Atlàntic i de IoLabs xarxa de laboratoris d'experimentació amb tecnologies (les noves i les de tota la vida) amb centres a Bellvitge, Granada i Casablanca.