I think we live at a point of extreme darkness and extreme brightness. Extreme darkness, because we really do not know from which direction the light would come. extreme brightness, because we ought to have the courage to begin anew.
Michel Foucault in a dialogue with Baqir Parham.
Iranian Revolution, September 1978.

17.05.2013 ___ microenCONTRES : con Mahu Fall

microENcontres
[entrada lliure]

CCCBarrio – Centro de Cultivos Contemporáneos del Barrio
Puríssima Concepció, 28
Poble Sec, Barcelona
Metro: L3, Poble Sec





Junto a la publicación de textos y videos Ru'a propone microenContres.
Encuentros a pequeña escala y con tetera, en los que poder hablar, discutir, profundizar sobre aquellos aspectos que nos proponen las intervenciones de Xavi de Luca (Barcelona.Tunis), Mahu Fal (Senegal.Barcelona), Salah Malouli (Casablanca.Barcelona). Todos ellos viven entre ciudades, paises, y culturas diversas, unas veces enfrentadas y otras en seducción mútua. Acostumbrados o no al cruce, la hibridación y el remix. Creadores, organizadores y pensadores con los que hablaremos de la creación en el contexto de las revoluciones en marcha, de la dificultad de moverse entre fronteras, de la ventaja de hacerlo, de experiencias vitales y de pensamientos que provienen de esta intersección o de la profundidad de sus culturas. En definitiva recetas y elixires vitales para deshacer maleficios. Para sorber en esta zawiya-rincón autónmo del Poble Sec


17.05.2013
17:30 - 20h
Mactar Thiam Fall “Mahu”, Senegal 1969.
Ha exercit la docència al seu país durant més de quinze anys. Es va instal·lar a Barcelona després d'estades a Alemanya, França , Itàlia.. Ha dirigit la sèrie documental Bitim Réew (Fora del país) sobre l'experiència migratòria dels senegalesos a França i Espanya. El seu proper projecte és un documental sobre el Sheikh Ahmadou Bamba, líder religiós místic de Senegal, fundador de la germandat dels Muridin al 1883. Va escriure nombroses obres, poemes, i tractats sobre meditació, rituals, treball i sobre l'estudi del Qur'an. Políticament va impulsar una lluita pacifista radical contra la presència colonial francesa.

Mahu s'ha dedicat també a l'ensenyament del wólof, l'idioma majoritari del seu país, i ha realitzat a més una significativa labor de mediació i suport social amb els joves immigrats africans. És també autor de tres llibres, títols claus per a l'aprenentatge bilingüe wolof-català i wolof-castellà.